Selectează o Pagină

Este 8 martie si… da, astazi sunt sarbatorite femeile. Dar pentru ca eu cred ca orice femeie este alcatuita si slefuita de mai multi barbati, mi se pare normal sa le dedic si lor o parte din semnificatia acestei zile.
Stiu cum suna, dar iata lista mea de barbati:

TATA: pentru ca m-a privit mereu ca pe un om intelept, chiar si atunci cand nu era cazul.

DAN &GABI + CIPRIAN: verisorii mei pe care abia asteptam sa-i vizitam ori de cate ori mergeam la tara. Pentru noi, verisoarele de la oras, casele lor erau occidentul, promisiunea unei vieti armonioase. Abia asteptam sa ajung la ei, sa ma postez in fata bibliotecii lui Dan, pasionat de arheologie si sa ascult Queeen sau Nirvana la casetofonul lui Gabi. Era onoarea suprema sa ma lase sa-i derulez casetele cu un pix sau un creion, cand casetofonul nu mai reusea. Pana tarziu, spre zilele noastre, verisorii mei au fost barbatii cei mai „cool” pe care i-am cunoscut.

UNCHIUL TICU: deloc intamplator, tatal lui Dan si al lui Gabi. Primul meu model de barbat elegant, destept, profesionist, generos si bland. Chiar si dupa moartea sa, el mi-a oferit calapodul dupa care am „masurat” multa vreme suflarea masculina. Treptat, acest calapod s-a modificat, dar structura de baza a ramas aceeasi.

IUBITI: cei cativa barbati pe care i-am iubit si cei (si mai putini) care m-au iubit. Mai toti au avut doze mai mici sau mai mari de timiditate (pe unii, cei mai semnificativi pentru mine, a trebuit sa-i abordez eu) , pe toti i-am considerat inteligenti, interesanti, amuzanti. Pe unii nu i-am meritat, pe altii nu i-am inteles, cu multi m-am comportat prosteste, dar pe majoritatea i-am respectat si inca le sunt recunoscatoare pentru fiecare minut pe care mi l-au daruit. Nu e putin lucru sa fii in apropierea unui om pasionat, care te face sa arzi puternic, care te re-invata curajul, visarea, care te inspira, care te ajuta sa te descoperi si sa te transformi in ceva mai bun, mai inalt.

EL: cel care insumeaza si depaseste acum toate calitatile barbatilor pe care i-am intalnit vreodata, tatal micului barbat pe care trebuie acum sa-l ajut eu sa creasca si poate, candva, sa aprinda imaginatia cuiva 🙂

La multi dragii mei dragi frumosi!